Clatite rupte

de adry88 in Dulciuri, 18 Feb 2016 | 2483 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 250 ml lapte
  • 200 g faina
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • esenta de rom
  • 1 piersica (din compot)
  • 1 lingura stafide
  • 4 bobite struguri
  • 2 linguri zahar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clatite rupte:

Galbenusurile,laptele,esenta,zaharul le amestecam bine dupa care adaugam faina treptat amestecand continuu.

Dupa ce s-a incorporat faina adaugam albusurile mixate spuma cu un praf de sare.Amestecam cu o paleta pana ce se omogenizeaza.

Intr-o tigaie topim putin unt si cand s-a topit adaugam un polonic de umplutura,lasam sa prinda culoare maronie pe o parte dupa care o intoarcem,o lasam cateva secunde dupa care o rupem bucati cu ajutorul paletei.

Adaugam 1-2 linguri de zahar,piersica taiata felii,stafidele inmuiate in rom,bobitele de struguri,amestecam si mai lasam 1 min pe foc(pana ce se caramelizeaza zaharul)

Scoatem intr-un bol si servim cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clatite rupte" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu piure de kiwi si capsuni